Под надзора на Районната прокуратура в Стара Загора се извършва разследване

...
Под надзора на Районната прокуратура в Стара Загора се извършва разследване
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва насилието над бездомни животни в Павел баня

Под надзора на Районната прокуратура в Стара Загора се извършва разследване по досъдебно произвеждане за породена гибел на гръбначни животни, настъпила в резултат на проявена свирепост. Това оповестяват от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

На 2 февруари поданици на село Горно Сахране, община Павел баня,

са уведомили притежател на ветеринарна клиника в селото, че на шест места по улиците са видяни натровени животни. Посетени са били съответните места и са открити труповете на четири бездомни кучета и две котки, прецизират от обвиняването. 

След подаден сигнал в Районното ръководство в Казанлък на място е бил осъществен оглед.

В Районна прокуратура в Стара Загора е формирано досъдебно произвеждане и по делото се правят дейни дейности по следствие, в това число разпити на очевидци и ветеринарно-медицинска експертиза, показват още от пресцентъра. 

Телата на животните са открити наоколо до детска площадка,

в двора на учебното заведение и в центъра на селото, а това е следващият случай на проявена свирепост по отношение на животни в община Павел баня. 

„ Осъждам насилието над животни, като смятам, че насилието над тях би трябвало да бъде „ алената лампа ”, че агресорът е податлив да го прояви и към хора. Призовавам всички поданици на община Павел баня, и освен тях, да пазим живота – освен своя и на хората към нас, само че и на животните “, съобщи във връзка със случая кметът на община Павел баня Иса Бесоолу, представен от пресцентъра на локалната администрация.

Той подсети, че Общината провежда акция за безвъзмездна кастрация и регистрация на домашни кучета и акцентира, че това ще спомогне и за понижаване на популацията на безстопанствените такива. В края на януари т.г. Бесоолу разгласи и парична премия от хиляда лв. за залавянето на виновника за случаите на принуждение над животни в общината. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР